17 sep 2025 DMI Centre Amersfoort

Actiemiddag: Impact met ISA

Op 17 september organiseert de Werkgroep ISA Nederland voor wegbeheerders de actiemiddag: Impact met ISA in het DMI centre in Amersfoort.
Deze interactieve middag staat volledig in het teken van de implementatie van ISA en de rol van wegbeheerders.
Doe mee en ontdek hoe we ISA gezamenlijk verder kunnen verbeteren.
Meld je snel aan, het aantal plaatsen is beperkt.

Klik hier om je aan te melden

Wat kun je verwachten?

De middag op 17 september sluit aan op de ISA-demodag van 26 maart georganiseerd voor Zuid-Nederlandse overheden door SmartwayZ.NL met medewerking van CROW. Dit kun je verwachten:

  • High-level gesprek: je hoort verschillende perspectieven rond de implementatie van ISA
  • Kennisdeling: je krijgt de belangrijkste inzichten en concrete oplossingen
  • Praktische aanpak: je werkt tijdens de workshop aan je eigen actieplan
  • Direct toepasbaar: je gaat naar huis met een helder stappenplan om ISA binnen je werkgebied succesvol te implementeren

Programma

12:00 uurInlooplunch
13:00 uurOpening en presentaties
14:20 uurBreak-outsessies
15:45 uurHigh-level roundtable gesprek
16:45 uurUitreiking ISA aanmoedigingsprijs 2025
17:00 uurNetwerkborrel

Over ISA

Sinds 2022 is de Intelligente Snelheid Assistent (ISA) stapsgewijs verplicht gesteld in de EU: eerst voor nieuwe voertuigmodellen en vanaf 2024 voor alle nieuwe voertuigen. De Werkgroep ISA Nederland van CROW Werkgroep ISA Nederland van CROW zet zich in voor verbeteringen binnen de gehele keten, zodat het systeem optimaal functioneert en bijdraagt aan verkeersveiligheid.

De werkgroep heeft uitgebreid onderzocht hoe ISA succesvol kan worden toegepast in voertuigen. We weten welke fysieke aanpassingen in de buitenruimte nodig zijn, zoals de juiste plaatsing en het beheer van verkeersborden en hoe we het digitale bordenbestand actueel houden. Dit is essentieel om ervoor te zorgen dat in-carsystemen bestuurders altijd de juiste snelheidsinformatie geven, met als ultiem doel: een veiligere verkeersomgeving.

Wegbeheerders spelen hierin een cruciale rol. Zij zijn verantwoordelijk voor het beheren en onderhouden van verkeersborden en de bijbehorende data. Het op orde brengen en houden van wegkenmerken en verkeersborden wordt steeds belangrijker. Onjuiste of verouderde data in het digitale bordenbestand kan leiden tot gevaarlijke situaties, zoals onverwacht remmen of onnodige afleiding.